PRIPRAVA NA STARŠEVSTVO IN POMEN STARŠEVSTVA V PRVEM LETU OTROKOVEGA ŽIVLJENJAČakanje in prihod otroka pomeni posebno, izjemno doživetje, ki je lastno vsaki mamici posebej. Podariti življenje novemu človeškemu bitju in skrb zanj pa poleg veselja in brezpogojne ljubezni do otroka, prinese tudi veliko odgovornosti in s tem skrbi, čustvenih pretresov, spremembe ritma, utrujenost zaradi stalnega odzivanja na otrokove potrebe in nenazadnje tudi spremembe v partnerskem odnosu.

Verjamemo, da želite spoznati svojega otroka, mu slediti, ga razumeti in začutiti ter ob tem hkrati ohraniti sebe in živeti umirjeno materinsko, očetovsko življenje. Ker pa to ni vedno enostavno, je dobrodošlo spoznanje, da v tem niste sami. Zato vas vabimo, da se pridružite izobraževalnim in praktičnim delavnicam, kjer boste pod strokovnim vodstvom lahko delili svoje izkušnje, veselje, stiske in gradili senzibilno starševstvo.KJE: Ljudska univerza Celje, Cankarjeva ulica 1, 3000 CeljeKDO: Nosečke, mamice na porodniškem dopustu in njihovi dojenčki (lahko tudi starejši otroci, za katere bo v času delavnic organizirano brezplačno varstvo). Zadnji dve srečanji sta namenjeni partnerjem oz. očetom.OKVIRNE TEME:


- Kaj pomeni postati mama, oče? Katera občutja in stiske se prebujajo že v nosečnosti, ob porodu in ob stiku z otrokom?

- Kaj doživlja in kako se vede majhen otrok ob različnih situacijah, kakšne so njegove potrebe glede hranjenja, spanja,

  tolažbe, igre?

- Kako ob otroku graditi partnerski odnos in se uresničiti tako v vlogi žene kot mame oz. moža kot očeta?

- Kako v polnosti začutiti otroka ob zavedanju lastne bolečine preteklosti?

- Kaj pa odnosi z mamo, očetom ter taščo in tastom?

- Bliža se konec porodniškega dopusta. Kako naprej?CELJE : skupaj 10 zaporednih srečanj ob PETKIH od 10.00 do 12.00 ure. Pričnemo 11. septembra 2020.15.9. - 2. srečanje

22.9. - 3. srečanje

29.9. - 4. srečanje

6.10. - 5. srečanje

13.10. - 6. srečanje

20.10. - 7. srečanje

27.10. - 8. srečanje

3.11. - 9. srečanje

17.11.- 10. srečanje


Udeležba je BREZPLAČNA. Projekt sofinancirata LU Celje in MDDSZ

VODITELJICA: dr. Sara Jerebic, spec. ZDTDodatne informacije in prijave:

E-pošta: info@lu-celje.si Tel.: 03/428 67 52